www.doktornordstrømsklinikk.no

Salmalaks med ertestuing, ris og brokkoli

Middagstallerken ca. 600 kalorier
Salmalaks med ertestuving, ris og brokkoli
4 personer:


- 3 Pakker salma laks 360 gram

- Ris - kokes etter anvisning på pakken

- Frosne erter, 1 pose: 350 gam

- 1 Brokkoli

- Salt og sitronpepper


1) Sett ris på kok - etter anvisning på pakken. Om risen er ferdig ti minutter før det andre kan den oppbevares i gryten. Ha da lokk på gryten.

2) Varm ovnen opp til 140 grader celcius over- og undervarme. Når ovnen er varm settes fatet med laks i ovnen. De skal være i ovnen i cirka 18 minutter.

3) Mens ovnen varmer seg opp: fordel salma laks i et illfast fat. Krydre med salt og sitronpepper.

4) Skyll og del brokkoli. Gjør klar til å koke i lettsaltet vann (skal ikke settes på før retten ellers nærmer seg slutten

5) Kok opp lettsaltet vann i en kjele. Når vannet koker: skru av for varmen. Erter skal nå i det varme vannet. La ertene trekke deri i 5-6 minutter.

Deretter helles vannet fra ertene, frasett en lille mengde vann, cirka en halv dl. Tilsett 1 dl matfløte. Miks blandingen med stavmiker. Deretter kan erstuingen holdes varm i en gryte. Forsiktig så den ikke brenner seg.

Velbekomme.


Tips til brokkoli:

Brokkoli damp-kokes i lettsaltet vann. Hel ca 2 cm vann i bunnen av en gryte. Tilsett 1/2 tsk salt. Bring vannet i kok. Når vannet koker: ha i brokkoli-buketter. La vannet koke videre ca 6 minutter. Lengre koketid om du liker de mer kokte.


På tallerken:

Jasminris, 100 gram kokt med salt: 125 kalorier

Brokkoli: 200 gram kokt: 60 kalorier

Salmalaks: 209 kalorier/100 gram, 150 gram: 313,5 kalorier

Ertestuing: 85 kalorier/100 gram, 100 gram: 85 kalorier

Totalt: 583,5 kalorier


Serverer du kokte erter i plassen for ertestuing?

Varm opp lettsaltet vann i en gryte. Når vannet koker: tilsett ertene og skru av kokeplaten. Når ertene har trukket ca 5 minutter er de klare for servering.

Næringsinnhold kokte erter: 67 kalorier/100 gram.

Har du rester til overs? Se forslag til bruk av rester:

Salmalaks, hvordan bruk rester
Salmalaks, gode rester til lunsjsalat
Hvordan bruke middagsrester på slankekur