Idas grove brød- og rundstykker
30. oktober 2020
Gode grove brød og rundstykker til helgefrokost
Oppskrift på to store brød eller 40 rundstykker
Bland det tørre i en bolle
12,5 dl mel
7,5 dl samalt hvete
7,5 dl havregryn
1 tsk salt
1 spsk brun farin
1 pakke tørgjær
Bland det våte i melblandingen:
6 dl lunkent ekstra lett, lettmelk
4 dl lunkent vann
3 spsk olie (f.eks. rapsolie)
Når alt er blandet godt sammen skal det heve i 30 minutter.
Deretter rulles det ut til rundstykker eller i brødformer etter behag. Baksten etterhever i 30 minutter.
Rundstykker stekes i 16 minutter ved 220 grader over- og undervarme.
Brød stekes i 1 time og 10 minutter ved 170 grader over- og undervarme.
Avkjøles på rist etter baking.
Energi-innhold 200 kcal per halve rundstykke toppet med mager pålegg.