Grateng med makaroni og strimlet storfekjøtt
1 fedd hvitløk (kan sløyfes)
1 sjalottløk (kan sløyfes)
1 spsk olivenolie
300 gram makaroni
200 gram tomater i terninger (kan sløyfes)
200 gram gulerøtter
2 bokse med hakkede tomater 400 gram per boks
200 gram revet gulost, for eksempel jarlsberg
Til salat:
200 gram kinakål - tynne strimler
400 gram reven gulrot
Kok makaroni etter anvisning.
Varm olivenolie opp i en gryte. stek strimlet storfekjøtt sammen med hvitløk og sjalottløkk. Smak til med salt og pepper.
Tilsett to bokser hakkede tomat. Varm det igjennom. Tilsett deretter reven gulrot og ferske tomater.
La retten koke opp. Smak til med salt og pepper.
Topp med revet ost.
Sett i ovnen: over- og undervarme 200 grader celcius i 25 minutter.
Serveres sammen med salat på bildet her: enkel salat laget av raspet gulrot blandet med strimlet kinakål.
Næringsinnhold gratengen: 3014kcal
1/6 av retten: 500 kcal
1/5 av retten: 600 kcal
1/4 av retten: 755 kcal
Næringsinnhold hele salaten: 112 kcal