www.doktornordstrømsklinikk.no

Grateng med makaroni og strimlet storfekjøtt

oppskrift grateng med strimlet storfekjøtt og makaroni
600 gram storfekjøtt

1 fedd hvitløk (kan sløyfes)

1 sjalottløk (kan sløyfes)

1 spsk olivenolie

300 gram makaroni

200 gram tomater i terninger (kan sløyfes)

200 gram gulerøtter

2 bokse med hakkede tomater 400 gram per boks

200 gram revet gulost, for eksempel jarlsberg


Til salat:

200 gram kinakål - tynne strimler

400 gram reven gulrot


Kok makaroni etter anvisning.

Varm olivenolie opp i en gryte. stek strimlet storfekjøtt sammen med hvitløk og sjalottløkk. Smak til med salt og pepper.

Tilsett to bokser hakkede tomat. Varm det igjennom. Tilsett deretter reven gulrot og ferske tomater.

La retten koke opp. Smak til med salt og pepper.

Fordel innholdet fra gryten i en illfast form. Held over ferdigkokt makaroni.

Topp med revet ost.

Sett i ovnen: over- og undervarme 200 grader celcius i 25 minutter.

Serveres sammen med salat på bildet her: enkel salat laget av raspet gulrot blandet med strimlet kinakål.


Næringsinnhold gratengen: 3014kcal

1/6 av retten: 500 kcal

1/5 av retten: 600 kcal

1/4 av retten: 755 kcal


Næringsinnhold hele salaten: 112 kcal