www.doktornordstrømsklinikk.no

Fish and crisp - når det skal gå litt raskt i hverdagen

Næringsinnhold i porsjon som vist på middagstallerken her: 436 kalorier

Større porsjon? Se lengre nede hvordan beregne kaloriinnhold for denne middag.

Fish and crisp, matplan til slankekur

1-2 pakker Fish and crisp - her fra Findus. Avhenger av hvor mange som skal spise med:-)

Poteter

Krydder: salt, pepper, timian

2 spsk olivenolie


1) Varm ovnen opp til 200 grader over- og undervarme.

2) Mens ovnen varmer seg opp: skyll og del poteterne i båter.

3) Fordel potene i et illfast fat. Krydder: salt, pepper og timian eller det du ellers kan tenke deg. Ta på to spsk olie.

4) Sett poterne i ovnen. Potetene skal bake ca 60 minutt. Den siste halvdel av baketiden i ovnen er det mulighet for å øke temperaturen. Da kan de dypfrosne fiske stekes samtidig.


Fiskefilet: varmes i ovnen: forvarm ovnen til 225 grader

Legg den dypfroste fisken på et stekebrett med bakepapir

Stek mitt i ovnen 18-20 min (22-25 min med over- og undervarme). Vend fisken halvveis i steketiden. Steketiden kan variere fra ovn til ovn.


Brokkoli damp-kokes i lettsaltet vann. Hel ca 2 cm vann i bunnen av en gryte. Tilsett 1/2 tsk salt. Bring vannet i kok. Når vannet koker: ha i brokkoli-buketter. La vannet koke videre ca 6 minutter. Lengre koketid om du liker de mer kokte.


Næringsinnhold fish and crisp fra Findus 480 gram i en pakke:

216 kcal/100 g. Vekt på et stykke: ca. 120 gram.

Et stykke fish and crisp: 260 kalorier


Kaloriinnhold på porsjon som er vist øverst i bildet:

1 stk fish and crisp (120 gram): 260 kalorier

160 gram ovnsbakte poteter (en potetstørrelse som en dameknyttneve): 120 kalorier

200 gram brokkoli: 56 kalorier

I alt: 436 kalorier


Større måltid?

2 stk fish and crisp (240 gram): 520 kalorier

240 gram ovnsbakte poteter (1,5 potet av størrelse som en dameknyttneve): 200 kalorier

200 gram brokkoli: 56 kalorier

I alt: 776 kalorier

Har du filet til overs? Se forslag til bruk av rester her.