Fish and crisp - når det skal gå litt raskt i hverdagen
Næringsinnhold i porsjon som vist på middagstallerken her: 436 kalorier
Større porsjon? Se lengre nede hvordan beregne kaloriinnhold for denne middag.
www.doktornordstrømsklinikk.no
Fish and crisp - når det skal gå litt raskt i hverdagen
Næringsinnhold i porsjon som vist på middagstallerken her: 436 kalorier
Større porsjon? Se lengre nede hvordan beregne kaloriinnhold for denne middag.
1-2 pakker Fish and crisp - her fra Findus. Avhenger av hvor mange som skal spise med:-)
Poteter
Krydder: salt, pepper, timian
2 spsk olivenolie
1) Varm ovnen opp til 200 grader over- og undervarme.
2) Mens ovnen varmer seg opp: skyll og del poteterne i båter.
3) Fordel potene i et illfast fat. Krydder: salt, pepper og timian eller det du ellers kan tenke deg. Ta på to spsk olie.
4) Sett poterne i ovnen. Potetene skal bake ca 60 minutt. Den siste halvdel av baketiden i ovnen er det mulighet for å øke temperaturen. Da kan de dypfrosne fiske stekes samtidig.
Legg den dypfroste fisken på et stekebrett med bakepapir
Stek mitt i ovnen 18-20 min (22-25 min med over- og undervarme). Vend fisken halvveis i steketiden. Steketiden kan variere fra ovn til ovn.
Brokkoli damp-kokes i lettsaltet vann. Hel ca 2 cm vann i bunnen av en gryte. Tilsett 1/2 tsk salt. Bring vannet i kok. Når vannet koker: ha i brokkoli-buketter. La vannet koke videre ca 6 minutter. Lengre koketid om du liker de mer kokte.
Næringsinnhold fish and crisp fra Findus 480 gram i en pakke:
216 kcal/100 g. Vekt på et stykke: ca. 120 gram.
Et stykke fish and crisp: 260 kalorier
Kaloriinnhold på porsjon som er vist øverst i bildet:
1 stk fish and crisp (120 gram): 260 kalorier
160 gram ovnsbakte poteter (en potetstørrelse som en dameknyttneve): 120 kalorier
200 gram brokkoli: 56 kalorier
I alt: 436 kalorier
Større måltid?
2 stk fish and crisp (240 gram): 520 kalorier
240 gram ovnsbakte poteter (1,5 potet av størrelse som en dameknyttneve): 200 kalorier
200 gram brokkoli: 56 kalorier
I alt: 776 kalorier
Har du filet til overs? Se forslag til bruk av rester her.