Elgkarbonader
potet: 160 kcal
tyttebærsylt: 36 kcal
salat: 65 kcal
karbonade: 278 kcal
1600 gram elgkjøttdeig
400 gram kjøttdeig (storfe) 14%
4 dl mel
1 fedd hvitløk (kan sløyfes)
1 sjalottløk (kan sløyfes)
Salt
pepper
4 dl vann
2 spsk vita hjertego flytende til steking - her blir det nok karbonader til å fylle to stekepanner. Bruk en spsk i hver panne.
Bland sammen kjøttdeig, mel, salt og pepper (og evt. kuttede løk og hvitløk). Tilsett deretter vannet. Rør i litt vann om gangen. Røren skal være fast i konsistensen, ikke "flyte ut". Kanskje du må ha litt mindre, kanskje litt mer enn det som står angitt. Når røren er ferdig, er det tid for steking. Stek på svak varm i panne. Snu ofte.
Næringsinnhold karbonader: 185 kcal/100 gram
Tilbehør:
Kokte poteter
Næringsinnhold: 80 kcal/100 gram.
1 potet med størrelse som "dameknyttneve" veier ca 160 gram og gir 160 kcal.
Salat:
200 gram kinakål - tynne strimler
400 gram reven gulrot
Næringsinnhold hele salaten:
230 kcal
Tyttebærsyltetøy
Næringsinnhold: 180 kcal/100 gram
På bildet 1 spiseskje tyttebærsyltetøy, ca 20 gram: 36 kcal
Forslag til andre grønsaker som tilbehør: