www.doktornordstrømsklinikk.no

Elgkarbonader


elgkarbonader
Kaloriinnhold porsjonen på bildet: 539 kcal

potet: 160 kcal

tyttebærsylt: 36 kcal

salat: 65 kcal

karbonade: 278 kcal


1600 gram elgkjøttdeig

400 gram kjøttdeig (storfe) 14%

4 dl mel

1 fedd hvitløk (kan sløyfes)

1 sjalottløk (kan sløyfes)

Salt

pepper

4 dl vann

2 spsk vita hjertego flytende til steking - her blir det nok karbonader til å fylle to stekepanner. Bruk en spsk i hver panne.

Bland sammen kjøttdeig, mel, salt og pepper (og evt. kuttede løk og hvitløk). Tilsett deretter vannet. Rør i litt vann om gangen. Røren skal være fast i konsistensen, ikke "flyte ut". Kanskje du må ha litt mindre, kanskje litt mer enn det som står angitt. Når røren er ferdig, er det tid for steking. Stek på svak varm i panne. Snu ofte.


Næringsinnhold karbonader: 185 kcal/100 gram


Tilbehør:

Kokte poteter

Næringsinnhold: 80 kcal/100 gram.

1 potet med størrelse som "dameknyttneve" veier ca 160 gram og gir 160 kcal.


Salat:

200 gram kinakål - tynne strimler

400 gram reven gulrot

Næringsinnhold hele salaten:

230 kcal


Tyttebærsyltetøy

Næringsinnhold: 180 kcal/100 gram

På bildet 1 spiseskje tyttebærsyltetøy, ca 20 gram: 36 kcal


Forslag til andre grønsaker som tilbehør:

Brokkoli

Blomkål