Blomkålsuppe
Næringsinnhold i porsjon som vist på middagstallerken her: 150 kalorier
Større porsjon? Se lengre nede hvordan beregne kaloriinnhold for denne middag.
www.doktornordstrømsklinikk.no
Blomkålsuppe
Næringsinnhold i porsjon som vist på middagstallerken her: 150 kalorier
Større porsjon? Se lengre nede hvordan beregne kaloriinnhold for denne middag.
2 blomkål
3 mellomstore gulerøtter
3 buljonterninger for eksempel hønsebuljong
1,5 l vann
2,5 dl matfløte
Krydder: salt og pepper
100 g lev litt lettere Grilstad spekeskinke delt i mindre stykker.
1) Skyll og del blomkål. Skrell og del gulerøtter opp.
2) Ha i en gryte. Tilsett vann og buljongterninger.
3) Kok blomkål og gulerøtter til de er møre - kjenn med gaffel. Stikker du gaffel i og det slipper lett er de fint kokte.
4) Fisk litt av blomkål opp, ca 100 gram.
5) Varm en panne opp og tørr-stek spekeskinke sammen blomkål som du tok opp av suppen. Blomkålen skal være delt i litt mindre buketter her.
6) Tilset matfløte til suppen. Og la suppen kjøle litt ekstra.
7) Bruk stavmikser til å mose alt godt i suppen. Jeg gjør det direkte i gryten.
8) Varm suppen opp og smak til med salt og pepper.
Da er suppen klar til å servere.
Suppe i en skål, topp med blomkål og en spiseskje spekeskinke
Næringsinnhold
Næringsinnhold 1 suppetallerken med 2,5 dl suppe og 1 spsk let spekeskinke, tørrristet i pannen: 150 kalorier.
Spiser du to slike tallerkner dobler du kaloriinnholdet i måltidet.