www.doktornordstrømsklinikk.no

Blomkålsuppe

Næringsinnhold i porsjon som vist på middagstallerken her: 150 kalorier

Større porsjon? Se lengre nede hvordan beregne kaloriinnhold for denne middag.

Blomkålsuppe, ned i vekt, matinspirasjon

2 blomkål

3 mellomstore gulerøtter

3 buljonterninger for eksempel hønsebuljong

1,5 l vann

2,5 dl matfløte

Krydder: salt og pepper

100 g lev litt lettere Grilstad spekeskinke delt i mindre stykker.


1) Skyll og del blomkål. Skrell og del gulerøtter opp.

2) Ha i en gryte. Tilsett vann og buljongterninger.

3) Kok blomkål og gulerøtter til de er møre - kjenn med gaffel. Stikker du gaffel i og det slipper lett er de fint kokte.

4) Fisk litt av blomkål opp, ca 100 gram.

5) Varm en panne opp og tørr-stek spekeskinke sammen blomkål som du tok opp av suppen. Blomkålen skal være delt i litt mindre buketter her.

6) Tilset matfløte til suppen. Og la suppen kjøle litt ekstra.

7) Bruk stavmikser til å mose alt godt i suppen. Jeg gjør det direkte i gryten.

8) Varm suppen opp og smak til med salt og pepper.


Da er suppen klar til å servere.

Suppe i en skål, topp med blomkål og en spiseskje spekeskinke


Næringsinnhold

50 kalorier/dl - uten spekeskinke

Næringsinnhold 1 suppetallerken med 2,5 dl suppe og 1 spsk let spekeskinke, tørrristet i pannen: 150 kalorier.

Spiser du to slike tallerkner dobler du kaloriinnholdet i måltidet.