www.doktornordstrømsklinikk.no

Biff Norzola

Næringsinnhold i porsjon som vist på middagstallerken her: 573 kalorier

Biff Norzola
200 gram biff, skåret av indrefilet

70 gram pasta

150 gram aspargesbønner - haricots verts


Norzolasovs:

250 gram Norzola-ost

2 dl vann fra aspargesbønner

2 spsk maizenamel

1 dl matfløte

1 dl vann


1) La biffen ligge ute på kjøkkenbenken et par timer før du skal tilberede den. Til denne biff brukte jeg 1 tsk olivenolie som jeg smurte biffen med. Deretter krydret jeg med salt og pepper.

2) Sovs: Smelt Norzola-ost i en gryte. Oppløs maizena i 1 dl vann. Tilsett det til osten. Rør godt mens det gjennomvarmes. Tilsett 1 dl fløte og rør videre. Når aspargesbønner har trukket i vannet: tilsett 2 dl vann fra aspargesbønnene. Om ikke du bruker aspargesbønner kan du bruke vanlig vann eller fx vann fra brokkoli om du koker det til.

3) Mens du lager sovsen: varm opp grillen. Når grillen er varm: grill biffen slik du liker. Rød, medium eller gjennomstekt. Biffen skal trekke ca 7 minutter etter du tar den fra varmen.

4) Kok paste som anvist på pakningen- her brukte jeg fersk pasta.

4)Aspargesbønner koker i lettsaltet vann i 2-3 minutter. Etter koking nedkjøles de i iskalt vann slik de ikke koker videre


Næringsinnhold indrefilet:

118 kcal/100 gram

Næringsinnhold aspargesbønner:

27 kcal/100 gram

Næringsinnhold pasta naturell

300 kcal/100 gram

Næringsinnhold norzolasovs 170 kcal/100 gram (dl)


Kaloriinnhold på porsjon som er vist øverst i bildet:

200 gram indrefilet, 70 gram pasta, 150 gram aspargesbønner, 0,5 dl sovs: 573 kalorier

Velger du fra sovs får du ferre kalorier:

488 kalorier - uten sovs

Har du rester til overs? Se forslag til bruk av rester her.